Site designed by: Pero Razović

http://perorozov.webs.com/

Ovaj web site namjenjen je amaterima sa naglaskom na one koji vole glazbu i sviranje gitare. Na njemu uz  sheme tvorničkih audio uređaja koje sam popravljao objavljujem i sheme sklopova koje sam  sagradio i u praksi isprobao, razne tabele potrebne u amaterskoj elektrotehničkoj praksi, iskustvene savjete, proračune, jednostavne indikatorske instrumente a nastojeći da bude pisano rječnikom razumljivim amaterima koji ipak imaju neko predznanje o elektrotehnici. Za uvećanje sheme kliknite na sliku ili desni klik pa "Open image in new tab! Za sačuvati shemu desni klik pa "Save image as".

Napomena!

Uređaji priključeni na napon veći od 48V nisu igračke već veoma opasne naprave i ako niste potpuno sigurni u ono što želite raditi ne radite ništa. I nikad, ama baš nikad, u nikakve uređaje ne ugrađujte osigurače za veću nazivnu struju od predviđene niti kod zamjene pregorenog osigurača krpite osigurač bakrenim licnama pa ni kao privremeno rješenje. Rukovatelja uređajem i sam uređaj zaštitite sa njegovim vlastitim osiguračem dimenzioniranim prema snazi uređaja a osigurače kućne instalacije dimenzionirajte prvenstveno prema presjeku žica u kabelima a ne prema snazi priključenog uređaja.  Izradu i popravke cijevnih pojačala koja rade sa velikim naponom preporučam samo iskusnima a ostali nek rade sa poluvodičkim uređajima  koji koriste male napone napajanja.

I na kraju najvažniji savjet:

Od svih žica na priključnom kabelu i spojeva na uređaju NAJBITNIJA JE ŽICA UZEMLJENJA I DOBAR SPOJ UZEMLJENJA NA ŠASIJI UREĐAJA. Ako nema faze ili nule ništa loše se ne može dogoditi. Uređaj neće raditi i to je sve. Ali LOŠE UZEMLJENJE šasije uređaja, pa čak ako sklop radi i sa malim naponima a ima mrežni transformator JE OPASNO!

kontakt email: babalu3@yahoo.com